Description
100% Kotsifali. Deze druif is een van de koninginnen van de Kretenzische druivensoorten en wordt geproduceerd uit wijngaarden op 650 meter hoogte in het gebied Megali Vrisi, Centraal Kreta.
Alle percelen van Kotsifali werden met de hand geoogst. Na het ontstelen en het kneuzen van de druiven was er gedurende 14 uur schilcontact. Het druivensap werd gefermenteerd in een roestvrijstalen tank bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19° C. Deze wijn is vegan. 13%.
Rosé met een sprankje oranje. Heldere neus van kersen, bosbessen en pruimen met een vleugje kruiden- en aardse tonen. Levendig mondgevoel gedomineerd door sappig fruit met een smaakvolle nasmaak.
Serveren bij een temperatuur van 10-12°C.
Wijnspijs tip: Combineer met mediterrane gerechten, pasta en zeevruchten, vooral in rode saus.
De fles is een lust voor het oog. Op het etiket het figuur dat de wijnmaker voor ogen had voor deze druif. Kotsifali ‘Queen’ rosé, levendig, net als de frisheid van de wijn in de fles. Dynamisch, je ziet haar bewegen met haar handen vol, kracht en zelfvertrouwen uitstralen. Ze is Kretenzisch gekleed in een Minoïsche jurk om hulde te brengen aan haar afkomst.