De huisjes die zo goed als op het strand staan en die we in de jaren ’80 en ’90 met onze dochters Jasmijn en Merel  bewoonden, bestaan nog wel maar zijn helaas niet meer te huur omdat ze privé eigendom geworden zijn. Echter we blijven altijd  zoeken naar “parels” en vinden deze  nog steeds keer op keer. Onderstaand  kun je onze accommodaties zien, waar wij wisselend verblijven. Even van de doorgaande weg af en je vindt deze “parels” waarbij weldaad van stilte, rust, privacy, zon, zee, strand en bergen de sleutelwoorden zijn.

Onze ‘Parels’ op Kreta

Onze geliefde baai in Agia Fotia, een gehucht tussen de plaatsen Ierapetra en Makrigialos op Zuid-Oost Kreta.
13 km vanaf Ierapetra, de doorgaande weg af om na 300 meter de baai te bereiken.
Wij komen sinds oktober 2003 in Agia Fotia en hier is tien jaar later op 4 oktober 2013 Kretawijnen geboren.
De baai heeft twee tavernes “Agia Fotia” aan zee en “The River” in de moestuin aan de rivier.
Een tijdje heerlijk wonen hier en je komt herboren weer thuis. Grote kans dat het ook jouw geliefde baai van Kreta wordt.

www.agiafotia.gr familietaverne, beachbar en studios van Manos Poulis.

www.markos-studios.com van Esther en Jeroen.

Op het schiereiland Kolokytha in de buurt van het beroemde eiland Spinalonga  met een prachtig uitzicht op Elounda dat bekend is van de serie: “Who pays the ferryman”, staat Elounda Island Villas van beeldend kunstenaar Lida Alexopoulou.
www.eloundaisland.gr

Onze ‘Parels’ op Kreta

“Villa Ippocampi” in het authentieke en nostalgische (zomers niet snikhete) Koutouloufari . “Een klein exclusief hotel groot in charme en persoonlijke service”, dit zijn de juiste woorden op hun site. Een prachtige accommodatie met mooie aangelegde tuinen en héél bijzonder, een zoutwater zwembad zonder toevoeging van chloor. Mooie  appartementen, met veel liefde  ingericht in de klassieke kleuren blauw en wit zoals op de Cycladen. Nikos en zijn Nederlandse vrouw Lydia, een enthousiast en stralend echtpaar (zie hun site bij contact),  zorgen voor een warm welkom en een geweldig verblijf.

www.ippocampi.com

“De 5 seizoenen”  een groot huis met zwembad middenin een prachtig aangelegde tuin op een heuvel aan een doodlopend straatje tussen Vamos en Gavalochori op Noord-West Kreta.

De vier studio’s, met toepasselijke namen,  zijn allen  verfijnd en met oog voor detail ingericht, met een mooi terras, eigen ligbedden en niet te geloven maar waar elke studio heeft een buiten keuken met bbq. En dan het prachtige  uitzicht op de baai van Souda en het schiereiland Akrotiri. De kleuren van de zee en de bergen die steeds veranderen. Ogen dicht en mijmeren maar met alleen het geluid van  de krekels en de bellen van de schapen en de kerkklokken…..

www.de5seizoenen.be

Onze ‘Parels’ elders in Griekenland

Op het vasteland in de bergen van Zagori in het prachtige dorp Ano Pedina  worden we door Rita en Yiannis van het sfeervolle hotel Porfyron altijd hartelijk en warm welkom geheten.
www.porfyron.com

Porfyron

Het schiereiland Pilion waar wij voor het eerst waren in 1996 en waar het tot onze verrassing in 2011 eigenlijk nog precies hetzelfde was.
Wij verblijven graag in een deel van het prachtige landhuis Pilion Pikilia van Monique midden in de natuur met een onbeschrijflijk mooi uitzicht.
www.pilion-pikilia.nl

Pilion

Liefde voor Griekenland vastgelegd

De grote liefde voor Griekenland, de fascinatie voor de oude Griekse kunst en cultuur speelt een rol in het werk van beeldend kunstenaar Nancy Kroon. Nancy exposeert zowel in Griekenland als in Nederland. Twee werken van Nancy stralen in ons huis.
www.kroonkunst.nl

Liefde voor Griekenland vastgelegd

Graag verwijzen we naar de websites van