Beschrijving
100% Kotsifali. De wijngaarden liggen op een hoogte van 500 meter rond Alagni.
De druiven worden met de hand geplukt. De exacte oogstdatum is afhankelijk van de rijpheid van de druiven. De juiste rijpheid is van belang om te zorgen voor de maximale smaak en de juiste aromatische balans.
Fermentatie op de schil gedurende 7 dagen. 13%.
Heldere midden robijnrode kleur. Een aromatische neus van rode kersen en pittig donker fruit met een vleugje kruiden. Evenwichtig en hartig met zachte tannines. Sappige zuren en een lange fruitige afdronk.
Serveren bij een temperatuur van 16-17°C.
Wijnspijs tip: mediterrane gerechten met tomaat, tonijn, gebraden rosbief en parelhoen met paddenstoelen ravioli.
De fles is een lust voor het oog. Op het etiket het figuur dat de wijnmaker voor ogen had voor deze druif. Kotsifali ‘Queen’, levendig en dynamisch, je ziet haar bewegen met haar handen vol, kracht en zelfvertrouwen uitstralen. Ze is Kretenzisch gekleed in een Minoïsche jurk om hulde te brengen aan haar afkomst.