Beschrijving
In juni worden de overbodige druiventrossen weg geknipt om de overblijvende trossen beter en smaakvoller te laten ontwikkelen.
Dit knippen is noodzakelijk om de opbrengst druiven per hectare te beperken. Kwaliteit voor kwantiteit.
In het verleden werden de afgeknipte trosjes gebruikt als bemesting voor de grond.
Familiewijnhuis Lyrarakis wilde iets met deze onrijpe druiventrossen gaan doen en deze ontwikkelen tot een nieuw product.
Dit werd VERJUICE, een niet gefermenteerd sap van onrijpe druiven.
Verjuice is te onderscheiden door zijn gevoelige smaak met lichte zoetheid en verfrissende zuurgraad.
Mag geen azijn worden genoemd want dan zou het een andere zuurgraad moeten hebben.
Breed inzetbaar in de keuken bij salades, desserts en cocktails. Het geeft een frisheid en een elegante aromatische nasmaak.
Verfrissend als het heet is een longdrinklepel Verjuice en aanvullen met koud water. Of gewoon iedere dag een glas water met 1 longdrinklepel Verjuice voor de nodige oxidanten.
Deze laatste is een tip van mijn moeder, die van mening is dat hierdoor verkoudheid en griepverschijnselen buiten de deur blijven😊