Beschrijving
Een blend van 95% Muscat of Spina en 5% Vidiano. De wijngaarden liggen op een hoogte van 480 meter in de omgeving van Alagni.
De druiven werden in 3 oogsten met de hand geplukt. 13% van de druiven bleef gedurende 27 uur op de schillen bij 14°C. Het vrije sap werd vergist in inox tanks bij 17-19°C gedurende ongeveer 20 dagen. Bewaartermijn 1-3 jaar.
Licht strogele kleur. Zoet, fruitig en bloemig karakter in de neus, waaronder Turks fruit, groene appel en peer, sappige mandarijn en citrusvruchten met hints van gedroogde kruiden. Lang en vol van body met levendige zuurgraad, mooie balans en een intense aromatische mondbeleving. 12.65%
Serveren bij een temperatuur van 10-12°C.
Wijnspijs tip: combinatie met venkeltaart, risotto met saffraan, pasta met witte sauzen en Oosterse gekruide gerechten, sashimi van tonijn/zalm en sushi.







