Droevig bericht.

 

Op 1 april jl. hebben we bericht: “Grieks is overal”. We vertelden over de Lychnaridag van zondag 24 maart jl. en de boekbespreking van “Van Alfa tot Zeus” van Pavlos Emmanouilidis.
Sindsdien hadden we veel contact met Pavlos die niet alleen prachtig kon vertellen maar ook een ware ambassadeur van Kretawijnen was geworden. Wij weten van een aantal wijnliefhebbers dat ze het boek Van A tot Z hebben besteld en zij zullen beslist net zo genieten van het boek als wij dat iedere keer doen.
Wat niemand, zelfs Pavlos niet, op die mooie zondag 24 maart had kunnen bedenken, is dat Pavlos ernstig ziek werd wat zich in april openbaarde.
Ongeneeslijk ziek, geen behandeling meer mogelijk, heel verdrietig!
Tot op het laatst had hij aandacht voor iedereen. Genoot hij vooral van de kleine dagelijkse dingetjes samen met zijn echtgenote Katinka.
Op vrijdag 7 juni heeft Pavlos het leven los moeten laten op 64 jarige leeftijd.
Wij hebben een ware vriend verloren. Een lieve aimabele man, een mensenmens, een verhalenverteller, die met zijn boek, maar zeker ook met de artikelen in Lychnari over zijn geliefde Athene, iedereen in het hart weet te raken.
Pavlos, we gaan je ongelooflijk missen.

Wij wensen Katinka, familie, vrienden en collega’s veel sterkte voor nu en in de toekomst om het leven voort te zetten zonder Pavlos.

Foto’s: Ruud brandt blauwe kaarsen in het kerkje Theotokos op het strand op de Griekse Pilion.