Wine taste Experience op locatie, de Lyrarakis dames kijken uit naar jouw komst!

Afgelopen maart waren Ruud en ik op Kreta en hebben wij genoten van de prachtige lente.
De lucht was strak blauw en in de verte op de bergen lag heel veel sneeuw.
De druivenstokken stonden nog helemaal kaal maar vol trots in een zee van bloemen.
Ongelooflijk eigenlijk dat in zo’n korte tijd deze stokken straks schitterende grote trossen druiven zullen dragen.
Ook dit seizoen worden de druiven weer met noeste arbeid en heel veel liefde door de wijnboeren geteeld én zullen de wijnmakers met evenveel liefde deze druiven gaan bottelen tot elegante wijnen. Natuurlijk dit alles met behulp van Gaia, Moeder Aarde, die ons heel veel schenkt.

Dat niet iedere druif hetzelfde is, kunnen we goed zien in het buitenmuseum van familiewijnhuis Lyrarakis. Bij elke druif zie je een foto van de druiventros met beschrijving van de druif en in welke wijngaard deze staat. Als je op Kreta bent, kun je zelf ook deze druiven gaan bewonderen.
Hoe klein of groot ze zullen zijn is natuurlijk afhankelijk van welk moment in het seizoen je deze mooie ‘kinderen van de zon’ gaat ontmoeten.

‘Wines of Crete’ organiseert ook dit jaar weer ‘Open Doors’ op 18 en 19 mei aanstaande. De meeste wijnhuizen nemen hier aan deel en hun programma zal zeker op hun website verschijnen.
Deelname aan de Open Doors is vrij toegankelijk.
Wat zeker een onvergetelijke ervaring zal zijn, deze kan ik je dan ook van harte aanbevelen, is deelname aan een wijnexcursie en deze hoeft echt geen tientjes te kosten. Bij Lyrarakis kun je zelf kiezen welke tour je wilt, hoeveel wijnen je wilt proeven, met of zonder hapjes maar altijd wel met een rondleiding in de wijngaard en heel belangrijk het bezoek aan het buitenmuseum.
Ofwel: Creëer je eigen wijnproeverij. Vooraf kun je reserveren, zie www.lyrarakis.com
Je kunt er ook spontaan heen gaan, maar denk dan even aan de wijntours die vanaf het proeflokaal starten met een wandeling in de wijngaard om 11-13-15 en 17 uur dagelijks, niet op zondag.
De dames van het wijnhuis Lyrarakis, houden heel van hun job, ze kunnen prachtig vertellen en ze gaan graag met je aan de wandel door de wijngaard en laten vol trots het buiten wijnmuseum zien om je vervolgens een aantal wijnen te laten proeven. Ik zeg dan ook: Zeker doen!!!

Geniet van je vakantie op Kreta, geniet van de natuur, de gastvrije Kretenzers, hun pure gezonde gerechten altijd bereid met de gezonde olijfolie gemaakt van de piepkleine Koroneiki olijven en geniet vooral van hun pure met liefde gemaakte wijnen, yamas/proost!