We hebben twee nieuwe “parels” op Kreta ontdekt.

Naast Elounda Island Villas op het schiereiland Kolokytha tegenover Elounda en Markos studio’s in Agia Fotia op Zuid-Oost Kreta hebben we afgelopen juni twee nieuwe “parels” ontdekt.

ippo foto 1ippo foto 2

“Villa Ippocampi” in het authentieke en nostalgische (zomers niet snikhete) Koutouloufari . “Een klein exclusief hotel groot in charme en persoonlijke service”, dit zijn de juiste woorden op hun site. Een prachtige accommodatie met mooie aangelegde tuinen en héél bijzonder, een zoutwater zwembad zonder toevoeging van chloor. Mooie  appartementen, met veel liefde  ingericht in de klassieke kleuren blauw en wit zoals op de Cycladen. Nikos en zijn Nederlandse vrouw Lydia, een enthousiast en stralend echtpaar (zie hun site bij contact),  zorgen voor een warm welkom en een geweldig verblijf.

www.ippocampi.com

5 seizoen foto 15 seizoen foto 2

“De 5 seizoenen”  een groot huis met zwembad middenin een prachtig aangelegde tuin op een heuvel aan een doodlopend straatje tussen Vamos en Gavalochori op Noord-West Kreta.

De vier studio’s, met toepasselijke namen,  zijn allen  verfijnd en met oog voor detail ingericht, met een mooi terras, eigen ligbedden en niet te geloven maar waar elke studio heeft een buiten keuken met bbq. En dan het prachtige  uitzicht op de baai van Souda en het schiereiland Akrotiri. De kleuren van de zee en de bergen die steeds veranderen. Ogen dicht en mijmeren maar met alleen het geluid van  de krekels en de bellen van de schapen en de kerkklokken…..

www.de5seizoenen.be