Beschrijving
Plyto 36%, Vidiano 24%, Thrapsathiri 14%, Dafni 14%, Assyrtiko 6%, en Vilana 6%.
De zes verschillende druivensoorten worden na het oogsten voor een periode van 7 dagen gedroogd in de schaduw en 2 dagen in de zon.
Vinificatie in nieuwe eiken vaten van 225 liter gedurende 13 maanden. Heldere gouden kleur.
Intens bouquet van rijpe perzik en abrikoos in combinatie met heerlijke citrus marmelade met een hint van kruiden en honing in de neus. Rijk mondgevoel met een lange afdronk. Natuurlijke zoete wijn met een buitengewone frisheid.
Bewaarpotentieel van deze wijn meer dan 10 jaar. 12,5% / 0.375L
Serveren bij een temperatuur van 10˚ C.
Wijnspijs tip: romige vruchtendesserts of rijpe nectarines of perziken.
Heel speciaal bij portokalopita, de sinaasappelcake van Kreta. Bij bestelling van een fles krijg je het recept erbij.







