NIEUW, hier is ze dan!

De 5de Lyrarakis Queen.

De Kotsifali Queen Rosé Lyrarakis 2023 is dit jaar geboren. We heten haar van harte welkom.

Wie ze is.
Na het ontstelen en het kneuzen van de druiven was er gedurende 14 uur schilcontact. Het druivensap werd gefermenteerd in een roestvrijstalen tank bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19° C. Deze wijn is vegan. 13%.
Rosé met een sprankje oranje. Heldere neus van kersen, bosbessen en pruimen met een vleugje kruiden- en aardse tonen. Levendig mondgevoel gedomineerd door sappig fruit met een smaakvolle nasmaak.

Serveren bij een temperatuur van 10-12°C.

Wijnspijs tip:
Combineer met mediterrane gerechten, pasta en zeevruchten, vooral in rode saus.

Toen deze Queen vorige week binnen kwam, proefden we deze bij onze eerste asperges van dit jaar, een top wijnspijs combinatie!

Presentatie.
De fles is een lust voor het oog. Op het etiket het figuur dat de wijnmaker voor ogen had voor deze druif. Kotsifali ‘Queen’ rosé, levendig, net als de frisheid van de wijn in de fles. Dynamisch, je ziet haar bewegen met haar handen vol, kracht en zelfvertrouwen uitstralen. Ze is Kretenzisch gekleed in een Minoïsche jurk om hulde te brengen aan haar afkomst.

En wat zien wij op haar jurk?

Dit kan geen toeval zijn. Op haar rok in stijgende lijn 10 roze/oranje 🩷🧡 Vast een felicitatie aan Kretawijnen met het 10 jarige jubileum dit jaar.

Wij sluiten deze 🩷 🧡Queen Rosé in ons ❤️

 

🩷🧡 met feestelijke wijngroet van Merel