LYRARAKIS LIATIKO AGGELIS 2016 MET EEN BUITENGEWOON ZELDZAME HOGE SMAAKINTENSITEIT, EEN NIEUWE “PAREL” IN ONS WIJNASSORTIMENT

 

 

We waren een beetje huiverig om deze wijn Nederlandse wijnliefhebbers te laten proeven, maar wat bleek de Liatiko Aggelis was dé favoriete wijn op onze wijnproeverij afgelopen 24 november bij WIJN & KUNST in Den Haag. Een hele goede inschatting van Edwin van Velzen, registervinoloog om deze wijn te laten proeven.
Afgelopen week in The Financial Times:
Jancis Robinson is “Dreaming of a red (wine) Christmas” waartoe ook de Liatiko Aggelis behoort.
Ons familiewijnhuis Lyrarakis voelt zich heel vereerd en ook heel trots met dit mooie Kerstcadeau.
Wij ook omdat wij deze wijn in Nederland kunnen en mogen aanbieden gelet op de beperkte productie. Ook te koop bij Wijn & Kunst in Den Haag.

Afzonderlijk te lezen een inhoudelijk interessant verhaal over deze Liatiko Aggelis 2016 in “Greek Wine World” met foto’s van de Liatiko druif en de vaten.

Beschrijving in het kort.

Druivensoort
100% Liatiko. De Aggelis wijngaard is geplant op inheemse wortels van ruim 80 jaar oud en herbergt de hoogtepunten en rijkdom van Oost-Kreta. De lage opbrengsten leiden tot kleine druiven met een buitengewoon uitzonderlijke hoge smaakintensiteit.

Vinificatie
De trossen worden in z’n geheel gefermenteerd in open eiken vaten. Door de natuurlijke micro-flora en de fermentatie ontwikkelt zich een zeldzame, zelfvoorzienende wijn die rijpt in 9 jaar oude eiken vaten voor ongeveer 4 maanden.

Kenmerken
Licht rode kleur. Complexe rijpe aroma’s van bessen en verse vijgen met een vleugje van appel en aardse tonen. Gebalanceerde structuur met frisse zuurtonen en een ferme intense afdronk van rijpe tannines. Alcohol percentage: 14 %
Combinatie met kruidige en gegrilde gerechten.
Nu bestellen is voor de Kerstdagen in huis.

Met feestelijke wijngroet,

Merel en Ruud
www.kretawijnen.nl