Kretawijnen op bezoek bij Wijnbar Vinck

blog vinck vinck

Vinck Wijn & Spijshuis, wow, een echte wijnbar, wat een aanwinst voor Hoorn/West-Friesland!

Jorien Pieters, gastronoom-sommelier, heeft een trendy zaak met een terras op the place to be ofwel op de Roode Steen, hét plein van VOC-stad Hoorn.

Het was nog even improviseren maar het lukte ons zowaar om op zondagmiddag een plekje te vinden op het overvolle terras.  Vol trots zagen wij dat Jorien voor ons inschonk onze  “eigen ”   Assyrtiko.  Wij genoten  van deze  mooie  “kinderen van de zon”, die  vergezeld  werden van overheerlijke kleine gerechten.

Jorien heeft een paar  wijnen  van ons wijnhuis Lyrarakis opgenomen in haar fantastisch grote assortiment wijnen. De eerste Kretenzer “bubbel”, de ZaZaZu,  kun je hier drinken. Zo ook de Idyll rosé of de rode Syrah-Kotsifali.

Wij vinden het héél leuk dat op deze manier velen kennis kunnen maken met  wijnen  die gemaakt zijn van authentieke druivenrassen van Kreta.  Onze hartelijke dank gaat uit naar Jorien die dit mogelijk maakt.

Eén ding is zeker, wij  weten Wijnbar Vinck vaker te vinden.  De plek, de  ambiance, de kaart met zoveel mooie wijnen en als je wilt aangevuld met smaakvolle spijzen  klein of groot, de vriendelijke en warme bediening,  dit alles past bij  ons levensmotto : “Vier het leven!”

Voel je welkom bij Wijnbar Vinck!

Met vriendelijke wijngroet van Merel & Ruud