Aan alle wijnliefhebbers die wij hebben ontmoet op het WineWeekend 2017

Met veel plezier en tot ons grote genoegen kijken wij terug op het WineWeekend 2017. Een hartelijk en spontaan weerzien met vele bekende wijnliefhebbers van vorig jaar en zelfs van het WineWeekend 2014 en 2015. Ook heel leuk om nieuwe wijnliefhebbers te hebben ontmoet die zich hebben verwonderd en zich hebben laten verrassen door de elegante wijnen gemaakt van overwegend authentieke, bijna verloren gegane, lokale druivenrassen.

Ook namens Bart Lyrarakis dank aan jullie allen voor jullie bezoek aan ons, aan jullie spontane en leuke reacties. Vooral ook voor de pure interesse naar deze veelal vergeten lokale druiven. Zo ook voor de voorgestelde ideeën en soms hartverwarmende gesprekken. Niet alleen met ons maar zelfs wijnliefhebbers met elkaar. Dat de kaart van Kreta tot zoveel onderlinge verhalen kan leiden. Zo speciaal voor ons om dit te zien gebeuren. Kreta is geliefd bij velen! Bart heeft al deze indrukken meegenomen in zijn koffer naar Kreta. Wij zijn ook heel blij met de door jullie gekochte wijnen of met jullie bestellingen, die de meeste van jullie inmiddels thuis hebben ontvangen. Geniet van deze mooie “kinderen van de zon”, yamas/proost!                                                                                                                          

Met vriendelijke wijngroet van Bart Lyrarakis, Merel & Ruud.

Zulke lovende woorden voor ons van Westland Media, culinair & wijnen.      

We werden aangenaam verrast en verblijd met de lovende woorden in Westland Media, culinair & wijnen. Zie hiervoor onderstaande tekst en foto’s die integraal zijn overgenomen. Voor het volledige artikel zie: http://www.westlandmedia.nl/culinair-wijnen.html

Griekse wijnen zouden veel meer gedronken moeten worden in Nederland al is er de laatste jaren zeker een stijging te zien van de import. De ontwikkelingen van de Griekse wijnbouw in zijn algemeenheid verdiend dit zeker. Al een aantal jaren komen we importeur Kreta Wijnen (foto`s onder) tegen met hun wijn van Lyrarakis. Eerverleden jaar proefde ik deze wijnen al die een goede kwaliteit hebben en breed inzetbaar zijn voor zowel horeca als particulier omdat het toegankelijke goedgemaakt wijnen zijn tegen redelijke prijzen. Nu zelfs met enkele toppers! Met hun nieuwe aanwinst van het wijnhuis SILVA zullen ze zeker scoren in Nederland. Als je wijn uit Kreta wilt ontdekken moet je bij dit bedrijf zijn (familie Heuzer) omdat ze consistent zijn in hun kwaliteit en kennis hebben van wijn. Dat zoeken we. Goed zo.

ww2

ww1

ww3